Δελτιο Τυπου - 2013 Πανελληνιες

Δελτίο Τύπου
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013
 
Η χθεσινή συναυλία στα Κουρκουμελάτα ήταν διπλή γιορτή των «αρίστων».  
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε με την εκπληκτική συναυλία του Olympus Trio.  Ενα νεανικό σχήμα μουσικής δωματίου που απαρτίζεται από τους  Regi Πάπα (βιολί), Ben Capps (τσέλλο) και Κωνσταντίνο Βαλλιανάτο (πιάνο) - που είναι περήφανοι για την καταγωγή τους όπως δηλώνει και το όνομα του σχήματος «Όλυμπος» (η μητέρα του Βen Capps είναι η Κα. Λεονόρα Κουρή).  Και οι τρείς είναι νέοι, πολυβραβευμένοι μουσικοί, απόφοιτοι της περίφημης σχολής Juilliard της Νέας Υόρκης με Master of Music, όπου και γνωρίστηκαν.  Πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν τον Ιανουάριο φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και δεύτερη στα Κουρκουμελάτα όπου μάγεψαν το ακροατήριο παρουσιάζοντας έργα Shostakovich, Χατζή και Beethoven.
 
Στο δεύτερο μέρος της βραδυάς το Ιδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή βράβευσε τους 3 πρώτους από κάθε Κατεύθυνση στις πρόσφατες Πανελλήνιες εξετάσεις.  Στην συναυλία καλεσμένοι του Ιδρύματος ήταν οι γονείς και τα αδέλφια τους καθώς και η Επιθεώρηση Εκπαιδεύσεως Κεφαλονιάς και Περιφέρειας.  Οι βραβευθέντες με το συνολικό ποσό των 13.000 ευρώ ήταν:
 
ΘΕΤΙΚΗ Κατεύθυνση
1. ΝΤΥΛΓΙΑ, Ερις 18,78 ΓΕΛ Ιθάκης
2. ΜΑΡΚΑΤΟΥ, Βαρβάρα-Μαρία 18,42 2ο ΓΕΛ (Αργοστόλι)
3. ΒΡΕΤΤΟΥ, Αγγελική 18,28 ΓΕΛ Σάμης
 
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ Κατεύθυνση
1. ΜΑΡΑΤΟΥ, Ελένη 19,55 ΓΕΛ Κεραμειών
2. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ, Παρασκευή-Αντιγόνη 18,55 2ο ΓΕΛ (Αργοστόλι)
3. ΜΑΡΟΥΛΗ, Αγγελική 18,33 ΓΕΛ Ληξουρίου
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Κατεύθυνση
1. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ, Αριστείδης 18,93 ΓΕΛ Ληξουρίου
2. ΒΟΛΤΕΡΑΣ, Δημήτριος 18,33 ΓΕΛ Ληξουρίου
3. ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ, Νικόλαος 18,02 ΓΕΛ Ληξουρίου
 
Ειδική μνεία έγινε για τους καθηγητές κ. Ζερβό (Ιθάκη), κ. Χριστοφοράτο (Κεραμειές) και κ. Πλιάκη (Ληξούρι) οι οποίοι επελέγησαν από τον πρώτο μαθητή κάθε κατεύθυνσης αντίστοιχα ως οι καθηγητές που συνέβαλαν περισσότερο στην προσωπική τους αυτή επιτυχία.
 
Το Ιδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους εύχεται υγεία και καλή πρόοδο στην σχολή της επιλογής τους.