Οικονομικη Υποστηριξη σε Φοιτητες

 

Στηρίζοντας διακριθέντες μαθητές της Κεφαλονιάς

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε  διακριθέντες μαθητές των Λυκείων της Κεφαλονιάς στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Οι βραβευόμενοι μαθητές επιλέγονται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Κεφαλληνίας με βάση την βαθμολογία τους στις εξετάσεις. Οι τιμώμενοι μαθήτριες και μαθητές λαμβάνουν τιμητικό έπαινο και οικονομικό βραβείο σε ξεχωριστή εκδήλωση του Ιδρύματος.

 

 Διαδικασία

 

______________________________________________________________________________________________________

  

 

Επιπλέον, υπάρχει πρόγραμμα υποτροφιών «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» αποκλειστικά για  Έλληνες φοιτητές σε πέντε διακεκριμμένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. 

 

Σημειωτέον, τα προγράμματα υποτροφιών στα παρακάτω εκπαιδευτικά ιδρύματα χορηγούνται απ'ευθείας και ανεξάρτητα από κάθε ένα από τα κατωτέρω ιδρύματα. Σε γενικές γραμμές, για την κάθε υποτροφία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ολοκληρώσουν τα εξής δύο βήματα ...

 

(α) Να συμπληρώσουν την διαδικασία Αιτήσεως/Εξετάσεις για Εισαγωγή όπως προσδιορίζεται από το καθένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, και

 

(β) εφ' όσον η Αίτηση γίνει δεκτή και ο/η ενδιαφερόμενος εισαχθεί στο ίδρυμα που έχει επιλέξει, να συμπληρώσει παράλληλα την αίτηση οικονομικής βοήθειας.

 

Οι όποιες ερωτήσεις για την διαδικασία αιτήσεως και εισαγωγής πρέπει να απευθύνονται  από τους ενδιαφερόμενους απ' ευθείας σε αυτά. Το ΔΣ του Ιδρύματος δεν μπορεί και ούτε έχει ανάμειξη στην διαδικασία επιλογής των υποτρόφων. Προγράμματα υποτροφιών έχουν καθιερωθεί βάσει κληροδοτημάτων "Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή" στα κάτωθι Πανεπιστήμια / Σχολές ...

 

 

Πανεπιστήμιο Κέϊμπριτζ, Κέϊμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο

Υποτροφίες Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Το Κληροδότημα παρέχει υποτροφίες τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, σε Έλληνες πολίτες, υποστηρίζοντάς τους καθώς αρχίζουν ή συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Κέιμπριτζ στο πεδίο σπουδών της επιλογής τους. 

https://www.cambridgestudents.cam.ac.uk/cambridgebursary/how-apply/eu-students

  

Προ-πτυχιακούς:

https://www.student-funding.cam.ac.uk/george-and-marie-vergottis-fund-201819

 

https://www.graduate.study.cam.ac.uk/how-do-i-apply

 

  

 

Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης, Κέϊμπριτζ, ΜΑ, ΗΠΑ

George & Marie Vergottis Fellowship

The permanent fund provides fellowships for Greek students pursuing post-graduate studies.

http://odge.mit.edu/finances/fellowships/odgefellowships/#vergottis

Application details:

http://odge.mit.edu/finances/fellowships/odgefellowships/

 

 

  

Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Κέϊμπριτζ, ΜΑ, ΗΠΑ

Research Fellowship Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Απευθύνεται αποκλειστικά σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και αφορά έρευνα σε μετα-διδακτορικό επίπεδο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ...

 clare_lamont@hms.harvard.edu ή

https://hms.harvard.edu/departments/office-academic-and-clinical-affairs/hms-foundation-funds/award-listing/vergottis

 

 

 

Σχολή Τζούλιαρντ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Υποτροφίες Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Ένα κληροδότημα που παρέχει υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές να ολοκληρώσουν τις μουσικές σπουδές τους σε αυτήν τη διεθνούς κύρους σχολή των τεχνών.

http://www.juilliard.edu

 

 

    

Ωδείο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάς

Υποτροφίες Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Προσφέρονται τοσο σε ταλαντούχους μαθητές που σπουδάζουν για δίπλωμα [ επιπέδου Μέσης-Ανωτέρας] όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 το Ωδείον Αθηνών προσέφερε 5 υποτροφίες σε μαθητές που καλύπτει το σύνολο των ετησίων διδάκτρων, και 1 υποτροφία σε μεταπτυχιακό επίπεδο που καλύπτει τις δαπάνες για παρακολούθηση σεμιναρίων και masterclasses σε Ελλάδα και εξωτερικό.

http://www.athensconservatoire.gr